Bakuchiol = Retinol?

Bakuchiol blir allt mer känt som det "naturliga" ersättningen för Retinol. Medan Retinol framställs syntetiskt kommer Bakuchiol från växtriket och är helt naturligt.

Den största skillnaden ligger i att Bakuchiol inte ökar känsligheten för solens strålar och har en mildare formula som är mindre benägen att irritera huden. I grund och botten delar Bakuchiol liknande egenskaper med Retinol men har en mildare formula som passar även den mest känsliga huden.

Bakuchiol, även känt som bio-retinol, härstammar från östra Asien och utvinns från busken Psoralea corylifolia. Denna kraftfulla ingrediens arbetar för att jämna ut hudtonen, minska pigmenteringar och fina linjer, samtidigt som den har antiinflammatoriska egenskaper och förbättrar hudens elasticitet.

För personer med aknebenägen hud kan Bakuchiol ha en positiv effekt på hudvårdsrutinen tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper. Som en antioxidant minskar Bakuchiol påverkan av fria radikaler på huden samtidigt som dess antiinflammatoriska egenskaper lugnar aknebenägen hud. Bakuchiol stimulerar också cellförnyelsen och ökar produktionen av kollagen i huden, vilket återställer elasticitet och främjar en jämnare hudstruktur.

Även om Bakuchiol är en mångsidig ingrediens som finns i olika produkter, rekommenderas det att använda den i leave-on-produkter för att ge ingrediensen möjlighet att verka på huden. Undvik att använda den i rengöringsprodukter som sköljs av strax efter applicering.

Till skillnad från Retinol är Bakuchiol lämpligt för känslig, torr hud och kan appliceras flera gånger om dagen.

Utforska fördelarna med Bakuchiol i våra hudvårdsprodukter, där Niacinamide Glow Essence innehåller denna fantastiska ingrediens. Lyft din hudvårdsrutin med den naturliga kraften hos Bakuchiol för strålande och frisk hud.