Eftersom vår verksamhet påverkar miljön är det viktigt att IDA WARG Beauty gör ansvarsfulla val för en bättre framtid. Vi strävar efter att driva vårt företag på ett hållbart och ansvarsfullt sätt genom att arbeta med miljö-, sociala och styrningsfrågor . Vi strävar kontinuerligt efter att förbättra och integrera mer hållbara arbetssätt i alla delar av organisationen.

Produkter
Vi strävar efter att utveckla produkter av högsta kvalitet. Våra ingredienser är noggrant utvalda och är fullt spårbara. Alla våra produkter är 100 % veganska och Cruelty-Free.

Produktion/partners
Vi strävar efter att arbeta med främst lokala tillverkare i Sverige och Europa, och att minska vår koldioxidbelastning. Vi anser att det är naturligt att endast arbeta med certifierade tillverkare, vi ställer höga krav och vi har höga förväntningar på våra leverantörer.

Förpackning
Genom att kontinuerligt försöka förbättra och modernisera våra förpackningar arbetar vi för att minska mängden plast och välja hållbara alternativ för papper.

Hjärtefrågor
Det är viktigt för oss att engagera oss i frågor som vi brinner för. Vi stöttar och deltar i organisationer som 2helpinghands som gör ett fantastiskt arbete för flyktingar. Det är ett självklart val för oss att stötta Bröstcancerförbundet genom att driva försäljning för donation under oktober månad. Vi stödjer Unizons otroliga arbete för kvinnor och barn. Vi stödjer även Ellashjältar, Musikhjälpen och Ronald McDonald-huset.

Återvinning
Vi uppmuntrar våra konsumenter att återvinna våra produkter. 2022 slog IDA WARG Beauty sig ihop med företaget Bower, vilket gör att våra kunder kan pantsätta våra produkter.

Din åsikt är viktig för oss.
Har du några frågor, åsikter eller idéer om vårt hållbarhetsarbete?
Kontakta oss gärna på info@idawargbeauty.se .